O meni2022-10-13T14:14:32+02:00

Moje ime je Simona Korenčan, dr. med. in sem zdravnica z izobrazbo iz zahodne medicine.

 

 

Diplomirala sem februarja leta 2016 na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in si pridobila naziv doktorica medicine. Decembra leta 2016 pa sem opravila strokovni izpit za poklic ‘zdravnik’ (Ministrstvo za zdravje, RS).
  • V času, ko sem opravljala specializacijo pediatrije na Pediatrični kliniki sem se začela srečevati z alternativno medicino.

  • Zakaj nekateri starši alergikov omenjajo bioresonanco?

  • Ali otroku ob izrasti zob res pomaga homeopatija?

  • Po rojstvu svoje hčere sem pričela dobivati odgovore na ta vprašanja. Po dveh tednih nošenja in pestovanja ob hčerinih črevesnih kolikah smo poskusili s homeopatijo, ki nam je takoj pomagala. Ko je imela prvi zagon atopijskega dermatitisa in nobena od predpisanih krem ni dokončno odpravila težav, smo kljub začetnemu skepticizmu do bioresonance naposled le poskusili in nam je močno pomagala.

Tako so se začeli moji začetki z ‘alternativno’ medicino, oziroma meni ljubšem izrazu: komplementarna medicina.

Ne podpiram alternativne medicine za vsako ceno, menim pa, da lahko gresta alternativna medicina in zahodna medicina z roko v roki.

Eno mojih najljubših področij pa je postnatalno zdravje žensk.
Ni namreč vedno ‘normalno’, da je mlada mamica izjemno utrujena, saj gre približno 30% žensk že v nosečnost telesno in fizično izčrpanih.
S svojim obširnim znanjem zahodne in alternativne medicine mamicam pomagam nazaj do dobrega psihofizičnega počutja.

Več o tem si lahko preberete v Postnatalno svetovanje.

Zadnje novice

ABOUT US

Vestibulum nec velit ante. Praesent dignissim interdum est, in lacinia elit pretium nec. Aliquam erat volutpat. Fusce laoreet mi leo. Vestibulum nec velit ante. Praesent dignissim interdum est, in lacinia elit pretium nec. Aliquam erat volutpat. Fusce laoreet mi leo.

Recent Works

Go to Top